Танцова терапия „ТАНЦУВАЙ СЪС ЗДРАВЕТО”

Стоян Стоянов

Инструктор

Проектът Dancing With Health е насочен към популяризиране на физическата активност под формата на танц при жени преборили се с рак на гърдата и с такива, които са все още на лечение, като им се предлага иновативен танцов протокол с цел да ги включи в умерена физическа активност и в резултат на това да ги накара да приемат и да се свържат отново с телата си, да изградят отново самочувствие, да подобрят себеизразяването си, да се справят с чувствата на изолация, депресия, гнева и страха, да укрепят личните си ресурси и преди всичко да правят физическа активност, която е необходима за тяхното здравословно състояние.
Създател на тази танцова терапия е известната британска хореографка и професионален състезател и треньор по танци Каролин Смит, която в момента е съдия в популярното италианско шоу Dancing Stars. Самата тя е потърпевша от тази коварна болест и по време на възстановяването си открива как да адаптира танците към моментните си физически възможности и в резултат създава танцов протокол, който до момента е подпомогнал възстановяването на над 2000 жени в Италия. Часовете включват танците салса, меренге, бачата, ча-ча, румба и танго, които са специално адаптирани към физическото състояние на пациенти с рак на гърдата.
Инстуктор е Стоян Стоянов, ръководител на клуб Алегрия,който премина специално обучение по танцова терапия.
В началото на месец септември започва набирането на група, а същинската работа с желаещите и отговарящи на определени критерии ще започне в началото на октомври.

0887 64 61 44 [email protected]