Новини

 

Фотоизложбата „Магията балет“- в Арт център „ПАЛИТРА“

В Арт център „ПАЛИТРА“ е подредена фотоизложбата „Магията балет“, която представя първата школа за класически балет в България, създадена през 1927 г. от родения в Добрич Анастас Петров. Тази година се навършват 125 години от рождението на основоположника на балетното изкуство в България. . Изложбата е предоставена от Дом-паметник „Йордан Йовков“ и всеки, който желае може да я посети напълно безплатно. Показани са най-интересните снимки от работата на школата – както по време на репетиции, така и от различни постановки.

 

ЗАЕДНО НА ХОРОТО – 2

Повече за събитието може да разгледате ТУК
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ: 0888 72 54 72 – Иван ИВАНОВ

 

ЗАПИСВАМЕ нови таланти за сезон 2023/2024

Ако детето Ви е артистично, интересува се от изкуство, иска да танцува, пее или свири на муз. инструмент- то Арт център „ПАЛИТРА“ е правилното място за вас. Записваме деца за всички студиа и във всички възрастови групи за новия творчески сезон 2023-2024! Докато то се обучава от квалифицираните ни преподаватели, вие можете да разпускате и да се забавлявате в дейностите ни за всички! При нас можете да сбъднете мечтите си!!! В ПАЛИТРА всеки има възможност да открие и развие своя талант като се потопи във вечната магия на изкуството.

Повече информация за отделните студиа може да получите на:

*Съвременни танци -Гергана Пейчева тел. 0895 44 87 58

*Фолклорни танци – Иван Иванов тел.0888 72 54 72

*Музикално студио – Анелия Иванова тел. 0888 24 51 60

или на място в Арт център „ПАЛИТРА“

 

Фолклорно студио „ДОБРИЧЛИЙЧЕ“ – НОВО в Арт център „Палитра“

Фолклорно студио „Добричлийче“ е най-новият проект на Арт център „Палитра“. Студиото ще отвори врати през Октомври, а записванията на дечица вече започнаха. Ръководител на „Добричлийче“ е ИВАН ИВАНОВ- професионален артист, танцьор и хореограф. Завършил е Държавно хореографско училище- гр.София със специалност „Български народни танци“ и АМТИИ- Пловдив специалност „Българска народна хореография“. Повече информация може да получите на тел. 0888 72 54 72 (Иван Иванов)и на facebook страницата на „Добричлийче“ – ТУК

 

НОВА ГРУПА за съвременни танци в ССТ „Палитра“

ССТ „Палитра“ записва нови деца за творчески сезон 2022-2023г! За всички деца на възраст между 5 и 7г, които искат да се потопят в магията на съвременния танц, ССТ „Палитра“ сформира нова група за начинаещи! Ако искате детето Ви да изгради правилни навици и стойка, да се научи да танцува, да разпознава, обича и създава изкуство, то не се колебайте да се свържете с нас! Първа репетиция на групата: 20ти Септември от 17:15ч /Само след предварително записване, местата са ограничени!/ За контакти и записвания: Гергана Пейчева -ръководител на ССТ „Палитра“ -0895 448758

 

ТАНЦОВ СЕМИНАР в Арт център „Палитра“

На 19.02.2022г в Арт център „Палитра“ се проведе танцов семинар. Той беше отворен за всички деца и преподаватели, които желаят да се развиват в танцовото изкуство. Лектори бяха Константина Хаджиева и Кирил Иванов. Семинара беше разделен на две части- класика и съвременни техники. Благодарение на организаторите- Арт център „Палитра“ и СОЛИ, всички участници успяха да се докоснат до таланта и професионализма на двамата лектори и да работят с тях в съботния ден. Повече информация за лекторите: Константина Хаджиева е родена във Варна, започва в школата на именитите Галина и Стефан Йорданови, след което е приета в Държавното хореографско училище. Веднага след завършването си постъпва в балет „Арабеск“, където и до днес е солистка. През 2000 г. заминава за Виена, където изучава съвременни танцови техники, импровизация и дизайн на сценично осветление, а няколко години по-късно завършва магистратура „Балетна педагогика“ в НМА „П.Владигеров“ гр. София. По време на своята криера Константина работи със световно известни български и чуждестранни хореографи, а от 2011 г. насам преподава модерен танц, класически екзерсиз, съвременни танцови техники, композиция и импровизация, джаз танц в Националното училище за танцово изкуство. Кирил Иванов завършва Държавното хореографско училище в София /днес Национално училище по танцово изкуство/ като ученик на Виталий Владикин, танцува в Националния музикален театър и в известната българска трупа за съвременен балет “Арабеск”. От 1993 е в Националната опера и балет.

 

„Заедно в разнообразието“

Екипът на Арт Център „ПАЛИТРА“ гр. Добрич е щастлив, че започва новата 2022г. с одобрен проект по програма – „Подкрепа на частните любителски организации 21“. Проектът се финансира от Национален Фонд „Култура“. Да си пожелаем успешно реализиране на проекта „Заедно в разнообразието“. Повече информация може да откриете и на facebook страницата на проекта – ТУК

 

Арт център Палитра представя „Коледен звън“

 

Арт център Палитра представя „Коледен звън“ – концерт в участието на талантите на Палитра.

На 24.12.2021г от 16ч на живо във фейсбук страницата на Арт център Палитра можете да се заредите с коледно настроение! 🙂

 

20 години Студио за съвременни танци“Палитра“

През Септември 2021г Студио за съвременни танци „Палитра“ отбелязва своя 20ти рожден ден!
Началото на танцовото студио започва още през 2001г със 17деца. Създател и ръководител на „Палитра“ е Иван Иванов. В последствие към танцовото студио се присъединява и музикално студио, под ръководството на Анелия Иванова. Така започва началото на Музикално-танцова студия „Палитра“, като от тогава до сега все още сме единствената школа в Добрич, която представя музикално- танцови постановки. Факт, с който се гордеем и сме щастливи, че при нас децата могат да развиват повече от един талант.
От 2010г Арт център Палитра се помещава в най- голямата и модерна база, не само в нашия град. Щастливи сме че сме дом на изкуството и най- голямата работилница за таланти.
Интервюто с Иван Иванов и Гергана Пейчева в Медийна група „Добруджа“ може да видите ТУК

Поздравителен адрес от Йордан Йорданов-кмет на община град Добрич


Екипът на Арт център „Палитра“ благодари на община град Добрич в лицето на г-н Йорданов за поздравите, топлите думи и вниманието по повод 20та годишнина на студиото ни за съвременни танци „Палитра“.
Не веднъж сме срещали подкрепа от ваша страна и вярваме, че общата ни любов към децата на Добрич и желание за тяхното развитие ще са причина за много бъдещи партньорства.
Благодарим Ви!

Още отличия за талантите ни от Вокално студио

Вокалното ни студио взе участие на Национален конкурс „Морско конче“ гр. Варна.
🥇 Жени Тодорова грабна Първо място!
🏆Сред вокалните групи единствените наградени бяха квинтет „Палитра“ със Специалната награда на организаторите!
Достойно първо представяне на конкурс имаха и по-малкия ни квинтет „Colored voices“.

Пореден успех за децата на ПАЛИТРА

Участие в три фестивала и спечелени награди имат и флейтисти и певци от Арт център „Палитра”.
След онлайн етап флейтистките Стоянка Михайлова и Йоана Вълчева бяха допуснати в конкурса “Звукът на времето”, Велико Търново. Всички останали участници бяха представители на национални музикални училища, а председател на 6- членното жури бе проф. д-р Борислава Танева. Стоянка се пребори за Специална награда със солово изпълнение, а дуетът й с Йоана се нареди на трето място.
Фестивалът “Приказка за теб” във Варна донесе на Стоянка и Йоана 3 награди: първо място за солово изпълнения на Стоянка, първо място и най-добро изпълнение на съвременна пиеса за дует Йоана и Стоянка.
Трето място спечели малката певица Александра Петрова в певческия конкурс „Петнадесет лалета” в Хисаря. Тя се класира и за участие в присъствения етап на конкурса, който ще се проведе през юли.

 

Куп награди спечелиха талантите на „Палитра”
Студио за съвременни танци “Палитра” взе участие в третия Национален танцов конкурс “Танцова въртележка” в Горна Оряховица. В него се представиха 65деца на възраст от 5 до 18 години и спечелиха цели 8 награди. Най- малките балеринки се явиха с 3 танца в два различни стила. Танцът “Жабки” беше отличен с първо място в стил Съвременни танци, а “Калинка” беше най-добрият характерен танц. Така най- малките участници, за повечето от които това бе първи конкурс, спечелиха две първи места.
По големите деца – от 9 до 11 години, се включиха в надпреварата в стил Съвременни танци и спечелиха второ място със своите усмихнати и цветни “Клоуни” .
При по-големите момичета (12-15 години) участието бе с три танца в две категории. Дуетът “Зад кулисите” в изпълнение на Вилияна Николова и Нелина Михайлова се нареди на трето място. При формациите в същия стил “Жар птици” беше отличен с втора награда.
Най- големите възпитаници – абитуриентите на ССТ” Палитра”, които скоро бяха изпратени с голям концерт, също взеха участие в конкурса. Те се изявиха с три танца в две категории и в два различни стила и спечелиха три втори места. Пред тях бяха единствено домакините от Горна Оряховица. В Съвременни танци танцът “Да надбягаш времето” спечели второ място при групите, а “Паднали ангели” – второ място при формациите. В Характерни танци “Испански танц” също бе отличен с втора награда.

Арт център „Палитра“ с голямо дарение от банка ДСК

Арт център „Палитра“ обогати своя интериор.
Благодарим на банка ДСК и на г-н Димитров (мениджър на местния клон на банката) за направеното дарение. С тяхна помощ вече сме крачка по- близо до едно по- безопасно, уютно и по-красивo място за младежите на града ни!
Интервюто с Иван Иванов- арт директор на „Палитра“ може да видите ТУК

Арт център „Палитра“ възстановява своите дейности

Арт център „Палитра“ възстановява своите дейности!
Интервюто с Иван Иванов- арт директор на „Палитра“ може да видите ТУК, а актуалните графици ТУК
Очакваме ви!

 

Арт център „Палитра“ се включи в кампанията „Споделен хляб“Благотворителна кампания „Споделен хляб” цели набиране на пакетирани хранителни продукти и почистващи препарати. Организатори са фондация „Милостиво сърце” и Клуб за народни танци „Жътвари” в Добрич.
„Да дарим за Рождество!”- това е мотото на кампанията, която е насочена към самотни възрастни хора, деца в неравностойно положение и хора, останали без дом от Добрич.
Арт център „Палитра“ взе участие в благотворителната кауза, като събра сумата от 260лв!
Искаме да изкажем своята благодарност към всички, които дариха средства и най- вече на фирма „ТРЪСТ-92“ за предоставените преференциални цени при закупуването на консервирани храни за деца с увреждания и деца без родители.
Екипът на Арт център „Палитра“ пожелава на всички мирни, светли и споделени празници!

Нов танц в репертоара на ССТ „Палитра“

Най-големите възпитаници на ССТ „Палитра“ имаха възможността да работят с Мирослав Гаврилов- завършил средно образование в НУТИ специалност “Български народни танци”, след това бакалаварска степен в „АМТИИ“- Пловдив.
Специализирал е в Руски държавен академичен ансамбъл за народни танци „Игор Мойсеев“.
Преподавателската му дейност стартира със създаването на клуб по балгарски народни танци към читалището на гр.Кочериново.
По настоящем е преподавател в НУТИ, спец. „Танци на народите“ и танцов артист във фолклорен  ансамбъл „Чинари“.
Танцьорите на „Палитра“ имаха възможността да се докоснат до творчеството и професионализма на Мирослав, който ги потопи в огнените и страстни испански ритми. Съвместната ни работа продължи 2 дни, които преминаха в интензивни репетиции, смях и много труд.
Снимки може да разгледате ТУК, а новия танц в репертоара на ССТ „Палитра“ ще можете да видите на сцена в бъдещи продукции и концерти.

!!!НОВО!!! ТАНЦОВА ТЕРАПИЯ „ТАНЦУВАЙ СЪС ЗДРАВЕТО” стартира в Арт център „Палитра“

В началото на месец Септември започва набирането на група, а същинската работа с желаещите и отговарящи на определени критерии ще започне в началото на Октомври.
Инструктор е Стоян Стоянов, ръководител на клуб Алегрия, който премина специално обучение по танцова терапия!
Проектът Dancing With Health е насочен към популяризиране на физическата активност под формата на танц при жени преборили се с рак на гърдата и с такива, които са все още на лечение, като им се предлага иновативен танцов протокол с цел да ги включи в умерена физическа активност и в резултат на това да ги накара да приемат и да се свържат отново с телата си, да изградят отново самочувствие, да подобрят себеизразяването си, да се справят с чувствата на изолация, депресия, гнева и страха, да укрепят личните си ресурси и преди всичко да правят физическа активност, която е необходима за тяхното здравословно състояние.
Повече за Танцова терапия „Танцувай със здравето“ може да научите от ТУК

Шест награди за „Палитра“ от НДФ „Звезден път“ Разград
Студио за съвременни танци „Палитра“ към Арт център „Палитра“ взе участие в Национален детски фестивал „Звезден път“ град Разград.
Горди и щастливи сме от представянето на нашите деца! Два от танците ни, „Тарантела“ и „Жар птици“, бяха избрани да участват в ГАЛА концерта.
Най- малките ни участници се представиха в категория „Съвременни танци“ с два танца „Жабки“ и „Миньори“ и успяха да си спечелят ВТОРО място.
По- големите ни таланти взеха участие във втора възрастова група (деца от 8 до 12г), като представиха три танца в две категории:
В „Характерни танци“ „ТАРАНТЕЛА“ им спечели ПЪРВОТО място.
В „Съвременни танци“ се представихме с два танца и можем да се похвалим с още две награди:
„Нощта на куклите“ – Второ място
„Веселите клоуни“ – Трето място
В трета възрастова група, деца от 13 до 18г. взехме участие с 12 деца, които представиха два съвременни танца и спечелиха две награди.
За „Вещерство“ бяхме наградени с ТРЕТО място, а огнените ни „Жар птици“ се класираха на ПЪРВО място.
Така децата на „Палитра“ отново се представиха страхотно и си спечелиха пълен комплект награди- две ПЪРВИ, две ВТОРИ и две ТРЕТИ награди!
Благодарим на всички деца, които избраха танца и изкуството за свой път и на техните родители, които ги подкрепят и помагат в развитието им.

„Палитра“ се завърна със 7 купи от НТК „Танцова въртележка“
гр. Горна Оряховица

Над 900 участника във Второ издание на Националния танцов конкурс „Танцова въртележка“ гр. Горна Оряховица, сред които и танцьори от Студио за съвременни танци „Палитра“ към Арт център „Палитра“ град Добрич. Във фестивала взеха участие над 30 школи от цялата страна, сред които и изпълнители от две национални танцови училища от Русе и Варна.
„Палитра“ участва с 53 деца в три възрастови групи. В „Съвременни танци“ децата от 9 до 11 години участваха с два танца:
„Нощта на куклите“ категория „Групи“ си извоюва престижното ВТОРО място
-„Клоуни“ е най-новия танц на тази група и със своето първо излизане на сцената извоюва Трето място в категория „Формации“
В жанра „Характерни танци“ най-малките ни представители внесоха много настроение, цвят и усмивки на сцената и със своята вълшебна „Тарантела“ грабнаха публика и жури и си спечелиха още едно ВТОРО място.
Конкуренцията при по-големите танцьори беше много голяма. Представителите на „Палитра“ бяха най-малките деца в тази възрастова група, но това само ги мотивира да покажат своя потенциал. Те се състезаваха с деца на възраст от 12 до 16 години, сред които и представители на две национални училища от страната. В категория „Съвременни танци“ „Африка“ си заслужи 2ро място в „групи“, а за страховитото ни „Вещерство“ бяхме наградени с трето място при Формациите.
По време на танцовата въртележка успяхме да се насладим на над 260 танца и сме много горди с нашите най-големи танцьори, които показаха класа, стил и синхрон и успяха да накарат цялата зала да притихне със своя танц „Face to face“.Именно той им извоюва ТРЕТОТО място в среда на невероятна конкуренция. При характерните танци отново успяхме да се преборим за престижното ВТОРО място с нашия „Руски хоровод“.
Така талантливите танцьори на Студио за съвременни танци „Палитра“ се завърнаха с четири ВТОРИ и три ТРЕТИ места от Горна Оряховица.

До Китай и назад

Деца от студиото за съвременни танци и от вокалното студио при Арт център „Паритра”, представители на Фолклорен танцов състав „Добруджа” и на СУ „Св. Кл.Охридски” бяха единствените българи на Международния детски културен и арт фестивал в Тянжин Китай от 27 до 31 юли.Този форум надмина очакванията ни. Организацията беше на безупречно ниво, отношението, вниманието и грижите на домакините благоприятстваха отличното представяне на добричките деца. Съвместната програма, направена за българската презентация е била единствената с цялостна идейна концепция, разкрива Иван Иванов и допълва, че това не е останало незабелязано.
Фестивалът няма състезателен характер и на него може да се участва само след покана от страна на организаторите, които поемат изцяло издръжката по престоя на групите. Тази година те са изпратили специални покани до 33 състава от 23 страни.
Защитихме много добре името на България, каза Иван Иванов Той отправя специални благодарности към Емил Струнджев, съдействал за организацията по пътуването. Иванов признава също така, че е успял за себе си да „открадне” ценна идея от еквадорска група. Съвсем скоро всички участници, включени в групата за китайския фестивал ще имат възможност да разкажат пред родителите си и пред своите приятели емоциите, които са преживели. Това ще се превърне в традиция, обещава Иванов. В сряда, на 13 август, от 19.30 ч във фоайето на Арт център „Палитра”, всеки, който желае, би могъл да присъства на срещата и да чуе разказите на участниците във фестивала.

Седмица до участието на „Палитра“ в “Children’s culture and art festival”, Тянджин, Китай- 2018г.

Арт център „Палитра“ е единственият избран да участва от цялата страна.
Идеята на арт-център „Палитра“ е да покажем българските обичаи чрез вплитането на традиция и съвремие. Част от богатата ни програма включва тракийска песен с рок аранжимент, композиция от родопска песен с хип-хоп, кукери, разработка на българска песен с латино аранжимент. Творческата ни изява в Китай ще трае 20 минути.
Освен възпитаниците на „Палитра“ ние поканихме и деца от СУ“Климент Охридски“ и ПФТС „Добруджа“.
Представяме не само арт-център „Палитра“, а най-вече Добрич и България!
Кадри от нашата подготовка можете да разгледате тук:
https://artcenter-palitra.com/galeria-novini/

Арт център „ПАЛИТРА” представи своя танцов пролетен концерт на сцената на ДТ „Йордан Йовков”.
В концерта взеха участие децата от Хип хоп формация NNS crew с ръководител Миглена Георгиева и пом. треньор Лазарина Минкова, всички танцьори от студио за съвременни танци „ПАЛИТРА” към Арт център „Палитра” с ръководител Гергана Пейчева, а специални гости на концерта бяха дечицата от ДГ „Пролет”, които посещават часовете по модерен балет в детското заведение.
На сцената бяха представени 20 разнообразни постановки, в различни стилове, изпълнени от над 200 деца, които се обучават в арт център „Палитра”, с арт директор Иван Иванов.
Творческият сезон за Палитра започна много успешно, с участието на децата в Movmnt international dance competition, гр. Русе, където NNS crew завоюваха 4 първи и едно 2ро място, а Студио за съвременни танци „Палитра”се завърна с две първи, едно второ и едно трето място. По-малките танцьори участваха на фестивал в Шумен, като успяха да прибавят и две специални награди и едно трето място към колекцията от купи на Палитра.
Всички ръководители благодарят на децата, които се трудят неуморно и оставят частица от себе си всеки път на сцената, както и на всички родители, които подкрепят и стимулират децата си да се развиват в сферата на танцовото изкуство!

Още 3 награди за ПАЛИТРА от „Магията на танца“
Студио за съвременни танци „Палитра“ към Арт център „Палитра“ се завърна от участието си на танцов фестивал „Магията на танца“ Шумен. Този път „Палитра“ взе участие с по-малките си възпитаници, които си извоюваха три награди в две различни категории. Жабките участваха в най-малката възрастова група и си заслужиха СПЕЦИАЛНА НАГРАДА, а танца „Калинка“ се нареди на 3то място в категория характерни танци!
Първото излизане на сцена за нашите най-малки участници беше повече от успешно.
По-големите ни балеринки бяха удостоени със Специална награда на журито за своите два танца!
Така „ПАЛИТРА“ се завърна от Шумен с три купи и много усмивки!

4 купи за Срудио за съвременни танци „ПАЛИТРА“ към Арт център „ПАЛИТРА“ от международен фестивал в Русе
Отлично представяне на Студио за съвременни танци „ПАЛИТРА“ към Арт център „Палитра“ на международния фестивал „Movmnt international dance competition” в град Русе. Над 1200 танцьори от страната и чужбина представиха около 1000 танца на сцената на КАНЕВ ЦЕНТЪР, Русе. Танцьорите на ПАЛИТРА взеха участие в две категории- Характерни и Съвременни танци. При характерните танци „Руски хоровод“ успя да извоюва първото място при формациите над 16г, а „Тарантела“- второ при продукциите 9-11г. През втория ден на фестивала „Палитра“ успя да се пребори за още две награди. Танцът „Африка“ в изпълнение на деца от 9-11г се нареди на трето място при групите. Дебютът на един от новите ни танци „Вещерство“ беше изключително успешен, мотивирани да покажат и дадат всичко от себе си вещичките от ПАЛИТРА си спечелиха първо място в категория продукция!
Така събрахме пълна палитра от купи и медали- две ПЪРВИ, едно ВТОРО и едно ТРЕТО място!

Благотворителна кампания „ПУСНИ КАПАЧКА, ДАРИ ЗДРАВЕ“

 
Арт център „ПАЛИТРА“ съвместно с МБАЛ- Добрич провежда благотворителна кампания в полза на отделението по рехабилитация –> „ПУСНИ КАПАЧКА, ДАРИ ЗДРАВЕ“ !!!
Идеята е от нещо абсолютно ненужно да направим добро! Добър и лесен начин да покажем на децата, а и на нас самите, че когато искаш да си добър и да помагаш не са нужни пари и средства, а желание и сърце… и една капачка! 🙂
Събраните капачки може да донесете в Арт център „ПАЛИТРА“ на улица „България“ 1 етаж 2 (над ЦКБ) – входа е от страната на паркинга.
За повече информация посетете фейсбук страницата на ПУСНИ КАПАЧКА, ДАРИ ЗДРАВЕ

Арт център „ПАЛИТРА“ е с нов сайт

Здравейте,
имаме щастието да ви зарадваме с чисто нов сайт!
Тук ще намерите всичко за нас и нашите студиа, информация за екипа на „ПАЛИТРА“, актуални новини и графици!
Заповядайте и се присъединете към нашето голямо семейство, а при нужда не се колебайте да се свържете с нас!